Atelier het Beeldlokaal

Geef je creativiteit een nieuwe impuls en duik in de wereld van de alternatieve drukkunst en analoge fotografie! In Atelier het Beeldlokaal staan alternatieve technieken centraal waarbij je met alledaagse materialen de mooiste afdrukken leert maken. Er worden gedurende het jaar diverse workshops en cursussen aangeboden. Alles wat aan bod komt is thuis eenvoudig te herhalen zonder dat je er dure of ingewikkelde spullen voor nodig hebt. Prikkel je zintuigen, leer nieuwe technieken en ervaar het plezier van grafisch werken en analoog fotograferen.

Contactinformatie

Mini-cursus Analoge fotografie

  • Atelier het Beeldlokaal

Stap in de wondere wereld van analoge fotografie. Ontdek de analoge camera, leer een fotorolletje ontwikkelen en maak vergroting in een echte DOKA.

Druksels: sjabloondrukken met inkt

  • Atelier het Beeldlokaal

Gebruik drukinkt, rollers en sjablonen om afdrukken te maken in levendige kleuren zoals je die nog nooit eerder zag. Een bijzondere druktechniek!

Cursus Alternatieve druktechnieken

  • Atelier het Beeldlokaal

Geef je creativiteit een nieuwe impuls. Prikkel je zintuigen, leer nieuwe technieken en ervaar het plezier van grafisch werken.


Leer hoe je een pastamachine omtovert tot etspers en met lege melkpakken prachtige etsen kunt maken. Een workshop alternatieve druktechnieken.

Cyanotype: magische blauwdrukken

  • Atelier het Beeldlokaal

De prachtige diepblauwe cyanotype afdrukken maak je door gebruik te maken van zonlicht. Leer alles over deze oude en magische techniek.


Tijdens deze workshop leer je alles over de magische wereld van pinhole fotografie. Bouw een camera en ontwikkel je foto's in de Pop-Up-Pinhole-Doka.